maanantai 24. syyskuuta 2012

~ Siivousta ja 1. Tet-päivä

Heippa vaan kaikille! :)

Tässä n. viikon "postaustauolla" on tapahtunut jonkin verran, vähän kaikenlaista. Viikonloppuna siivosin neitien terraarion ja kävimme myös viime viikolla Faunattaressa ostamassa Niilolle toisen ruuan lisäksi (Mini hamster nature) toista ruokaa, Supa hamsteria. En ole hetkeen sekoittanut noita keskenään, joten nyt saa poika taas hieman ravitsevampaa ruokaa! Samalla muistutin vielä, että olen tulossa sinne ensi viikolla tettiin.

Tänään olikin siis ensimmäinen Tet-päivä faunattaressa ja koko tetti kestää viikon verran. Oli oikeasti tosi mukava ja rento päivä! Menin sinne aamulla kahdeksaksi, eräs työntekijöistä kertoi vähän heidän rutiineistaan ja näytti mallia miten he siivoilevat eläimien terraarioita. Sain alkaa siis melkein heti töihin! Kanien, marsujen ja gerbiileiden terraarioiden siivouksessa vierähti yhtäkkiä parisen tuntia. Siivoukseen kuului mm. Likaisten purujen vaihto uusiin, veden vaihto ja uutta/lisää ruokaa kuppiin (+Marsuille ja kaneille heinää). Eli hyvissä oloissa ja käsissä nämä eläimet kyllä ovat ja elävät siellä!
Tällä hetkellä siellä on hirveästi gerbiileitä, takahuoneessa on toisella hyllylläkin vielä pari laumaa niin uroksia, kuin naaraitakin. Myös syyrialaisia hamsuja on paljon! Yritän vain vältellä erityisesti gerbiili - sekä hamsukuumetta... Saa nähdä pystynkö siihen! Toivottomalta näyttää jo nyt... Ajatus kolmannesta gerbusta kyllä pyörii jo päässä.
Kun suurin osa oli siivottu, sain antaa marsuille c-vitamiinia sisältäviä porkkanan viipaleita ja pian sainkin ohjeiden mukaan alkaa siivoamaan lintujen häkkejä. Sekin oli tosi mukavaa puuhaa! Vaihdoin vedet, laitoin lisää ruokaa ja salaattia häkkeihin. Kyllä linnut meni hiljaiseksi edes hetkeksi aikaa, haha.
Tänään ei oikeasti mikään asia tuntunut siltä, etten olisi halunnut tehdä sitä. Kaikki tekeminen kelpasi kyllä! Sain myös seurata matelijoiden hoitamista ja mikä jännittävintä, minä, joka en ole koskaan nähnyt, että viljakäärme syö pientä hiirtä (eli pinkkiä) sain katsoa kun pari viljistä söi niitä! Nyt on sekin koettu. Agamat ja leopardigekot oli myös tosi erikoisia otuksia. Tässä on vielä koko viikko aikaa oppia ja tehdä vaikka mitä, odotan kyllä innolla! :-) Oli oikeasti ihan erilaista nähdä eläimet ja hoitaa niitä takahuoneen puolelta, kuin katsoa niitä kaupan puolelta. Loppupäivän ajan siivoilin vähän takahuonetta, kunnes kahden maissa sainkin lähteä. Tässä olikin vasta eka päivä, ehdin varmasti oppia vaikka mitä viikon aikana. Päivä meni muutenkin tosi nopeasti, varsinkin aamu. Faunatar oli kyllä aivan varmasti oikea tet-paikka valinta mulle! Suosittelen! :)
Toivon, että pääsen vielä itsekin hoitamaa niitä matelijoita, vaikuttivat aivan erilaisilta, kun pääsi itse olemaan aika lähellä niitä. Oli kyllä aivan erilaista, että kun saisikin olla useammin mielummin tuolla, kuin koulussa! Kyllä mulle kelpaisi.

Niilo ja iltapuuro :3

Mutta juu, tässä oli nyt jotain asiaa vähän tetistä, jotkut tätä toivoivatkin. Jos on jotain kysyttävää, niin kysykää ihmeessä.

Terveisin, Julia.

2 kommenttia:

  1. mä en ite päässy ikinä eläinkauppaan tettiin :D mut kiva et sinä pääsit! :)

    VastaaPoista